Onsdag aften var H.K.H. Kronprins Frederik, kulturminister Mette Bock og overborgmester Frank Jensen samlet i Beijings kunstdistrikt foran Gastank 751, hvor Københavns hovedudstilling ‘Living is Giving’ er placeret.

Her klippede de sammen med bl.a. viceborgmesteren i Beijing Sui Zhenjiang snoren klippet over og dermed blev Københavns gæstebyudstilling ved Beijing Design Week 2018 officielt åbnet. Gæsteby-udstillingen hedder ‘Living is Giving’ og er en miniudgave af København – komplet med gader, huse, grønne områder og et torv. Her udstiller danske virksomheder deres produkter og der afholdes talks og symposium på torvet, hvor der kan sidde ca. 300 publikummer.

Som et led i åbningen var der rundvisning hos de udstillende danske virksomheder for de inviterede kinesiske og danske delegationer og åbningstaler fra b.l.a. Kronprinsen, overborgmesteren og kulturministeren.

Oven på den formelle åbning af hovedstillingen i Gastanken var der senere koncert med Den Sorte Skole på det nærliggende Power Square, hvor ca. 1.000 lokale og tilrejsende overværede en spektakulær koncert med enestående musik og lysshow.

Se billeder og video af åbningsceremoni og koncerten her.