Københavns gæsteby-deltagelse ved Beijing Design Week sætter også fokus på bysamarbejdet mellem Beijing og København. Tirsdag var overborgmester Frank Jensen derfor på Beijings rådhus, hvor han hilste på Beijings borgmester Chen Jining.

Her drøftede de byernes samarbejde og gjorde status på en række samarbejdsområder.

Som en del af gæstedeltagelse er Københavns Kommune blevet inviteret til at være en del af et byfornyelsesprojekt i Qinglong Hutong i Beijing. Det danske konsulentfirma Archiland er valgt af Dongcheng District og Gehua som en del af projektet.

Qinglong Hutong vil tjene som dansk udstillingsvindue for danske bæredygtige byfornyelses- og udviklingsløsninger under Beijing Design Week 2018. Alle inviteres til at besøge renoveringsprojektet i Qinglong Hutong og opleve, hvordan et kinesisk og dansk partnerskab kan medvirke til, at gøre Beijing til en mere bæredygtig by.

Onsdag eftermiddag skal overborgmesteren holde kort tale og sammen med Beijing Vice Mayor Wang Ning indvie BJDW-programmet i Qinglong Hutong. Efterfølgende er der rundvisning i hutongen.